Activo-Band

De Activo-Band is een muziekgroep voor mensen die graag samen muziek maken. De groep bestaat uit ongeveer 30 leden. Het merendeel van de leden bespeelt een keyboard. Maar we spelen ook op orgels, melodica’s, verschillende soorten slagwerk, klarinet, klokkenspel, marimba en citer.

Eén keer in de maand wordt er geoefend op soundshapes; een soort trommeltje. We repeteren elke zaterdagmiddag van 14.45 tot 16.00 uur in ’t Buitenhoff te Andel. Martin Verbeek is de dirigent van de Activo-Band. De maandelijkse trommeltjesrepetitie is o.l.v. Peter Vedder

Omdat de meeste deelnemers geen noten kunnen lezen, maken we gebruik van een kleurenmethode Op deze manier is het voor de deelnemers mogelijk om muziek te maken. Vrijwilligers maken het mogelijk dat iedere muzikant de liederen uit het repertoire mee kan spelen. Zij helpen de muzikanten door bij te wijzen.

In het Land van Heusden en Altena heeft de Activo-Band een eigen plaats verworven. Regelmatig treden we op in zorgcentra en verlenen we medewerking aan kerkdiensten. Daarnaast geven we concerten op uitnodiging van en met andere muziekverenigingen of koren. Ons repertoire varieert van volksliederen tot christelijke liederen.

Voor meer informatie en/of afspraken kunt u contact opnemen met:

Marion Verbeek – Kant

Voor eventueel nieuwe leden geldt voorlopig een ledenstop. 

Tel: 06-47036691 (na 18.00 uur.)
Mail: activoband@stichtingsportenspel.nl